Mijn schrijfavontuur begon met De Verkenners; een serie interviews met mensen die voorop lopen. De gesprekken voerde ik samen met Marco van Gelder. Het was een eerste stap op zoek naar ‘het nieuwe verhaal’. 

Na deze verhalen bleef ik op zoek naar antwoorden op wezenlijke vragen. Want wat betekent het eigenlijk om mens te zijn in dit digitale tijdperk? En ik ging op zoek naar manieren om impact te maken. Om mensen echt te bereiken met de antwoorden die ik vond. Als test zette ik mezelf op een podium om het verhaal zelf te vertellen. Dat was doodeng, maar had wel resultaat. Ik merkte dat door het verhaal te vertellen ik er nog veel meer in kon leggen, dan de woorden alleen. Het raakte mensen.

En dus vertel ik het verhaal nu zo vaak als ik kan. Maar omdat het verhaal groter is dan ik in een klein uurtje kan vertellen, besloot ik ook een boek te schrijven. En dan is het er ineens, het nieuwe verhaal. Ik noem het ‘De mens van morgen’. De mens die – anders dan de Homo Sapiens wat letterijk ‘wijs’ mens betekent – zich onderscheid door het vermogen en de behoefte om te verbinden. Met jezelf, met een ander en met het geheel. De Homo Conexus.

Deze Verkenners zijn mensen van morgen. Zij zijn in verbinding en dat ga je tegenkomen in elk van de verhalen. Het lezen van deze bijzondere verhalen is een mooie manier om warm te lopen voor mijn boek dat over een paar weken uitkomt. Ik heb alles in een bundel samengebracht en hoop dat de inspiratie die deze mensen mij gaven ook bij jou overkomt. Veel plezier.

Hieronder een overzicht van de verhalen die je in de bundel kunt lezen. Veel plezier!

Jezelf opnieuw uitvinden in een veranderende wereld met Marco van Gelder
Wake the fuck up! met Arthur van de Graaf
Het is tijd voor disruptie met Erik Veldhoen
Ik wil de generatie na mij niet met de shit opzadelen met Sanderine van Odijk
We zijn sociaal inefficient met Frank Verborg
Er is meer dan genoeg! Maar het wordt tijd dat we dat gaan zien met Nico Baken
We moeten niet alleen leren om agile te werken, maar ook om empirisch te denken met Robert Schenk
Elke massa begint met een kleine beweging met Robert van Ieperen
Alles zien vanuit de context met Sonja van Meerbeek
Kunst als maatschappelijk instrument met Edwin Stolk
De klant centraal, maar dan echt met Hans Meyer